6. Purum-Ples severočeských patriotů pro Petra Baiera

01.02.2015 21:36

Již v únoru 2015 na 6. Purum – Plese severočeských patriotů se nám podařilo domluvit se s organizátorem akce – agenturou Crazy Production, která část vstupného věnuje našemu nadačnímu fondu. Pomoc půjde Petrovi Baierovi a jeho rodičům na nákup zdravotního lehátka do sprchy!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Petr Baier

Mamince se Péťa narodil 10 dnů po termínu 27.3.1998. Krátce po porodu došlo k celkovému kolapsu organismu. Péťovi diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu kvadruspastické formy a epilepsii. V 7 letech nastoupil do speciální školy v Teplicích, kde splnil povinnou školní docházku. Nejprve ho tam vozila matka každý den, poté měl individuální výuku doma.

Péťa je šestnáctiletý, štíhlý a usměvavý chlapec. Má rád, když si s ním někdo povídá a věnuje se mu. Miluje vodu. Jelikož je ale naprosto imobilní, jeho koupání je velmi obtížné, a rodiče musí vynaložit velké úsilí, a to nejen při vyndávání  z vany. Proto by si moc přáli speciální zdravotní lehátko do sprchy, které je však moc drahé a rodina na něj nemá peníze.

Rodiče se o Péťu starají s láskou a náležitou péčí 24 hodin denně. I přes velkou nepřízeň osudu jsou velmi optimističtí a milí. Jsou to lidé, kteří si zaslouží naši pomoc.

Zpět