Adventní noční běh tentokrát pro Martínka - běžíme již posedmé!

23.10.2023 16:07
Noční adventní běh - tradiční sportovní, společenská a benefiční předvánoční akce v Ústí nad Labem. Tradičně se poběží nejen pro radost, ale také pro doboru věc:). 
 
Výtěžek poputuje pro Martínka - malého chlapečka, ke kterému nebyl osud moc milý. Pokud chcete pomoci i mimo akci, můžete využít tento účet 7893538001/5500 a do zprávy: Martínek
 
KDY: 3. prosince 2023 - neděle - 17:00
 
TRASA: Mariánský most - Masarykova zdymadla a zpět (5 km)
Jedná se o stejnou trasu jako předchozí ročníky i jako je Mattoni FreeRun - Střekov.
 
STARTOVNÉ: dobrovolné - veškeré prostředky půjdou do kasičky Plamínku naděje NA REHABILITAČNÍ POMŮCKY PRO MARTÍNKA. Minulé roky jsme částky věnovali Terezce, Elišce, Madlence, Adélce Karafiátové, Adélce Učňové, Petrovi Cibulkovi nebo Martině a Honzovi.
 
PROSÍME - vezměte si s sebou hotovost, kterou chcete věnovat!
 
REGISTRACE: 16:00 - 16:45 - na místě (pod Mariánským mostem v místě startu) - pouze jméno a číslo, čísla se vybírají zpět:)
ČASOMÍRA: světelná tabule
 
VÝHRY: běžíme pro fajn pocit a dobrou věc, ale min.první 3 muže a ženy odměníme + letos dostanou malý dáreček při registraci i děti! Na běžce čeká i symbolická tombola.
 
OBČERSTVENÍ: v cíli na vás bude čekat teplý čaj, svařené víno nebo voda a vánočka!
 
HUDBA A MODERACE: David Cihlář:)
 
ZÁZEMÍ:
- stánek s občerstvením (nápoje, vánočka)
- lavice a stoly
 
DOPORUČENÉ VYBAVENÍ: čelovka nebo baterka - některé úseky nejsou osvětlené. + osvítíme opět celé nábřeží!
 
PARKOVÁNÍ
- v okolí nebo přijeďte busem
 
ORGANIZÁTOŘI A PARTNEŘI AKCE:
Pivovar Hotel Na Rychtě, EC Lokomotiva Mumie, Dubické běhy, RunCzech a Mattoni Free Run, Plamínek naděje a město Ústí nad Labem.
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
O MARTÍNKOVI
 

Martínek Kovář byl zdravý chlapeček plný elánu, který miloval fotbal. Byl hráčem TJ Chabařovice a poté Chlumecké sportovní.

Osudného 5. Listopadu 2021, kdy mu bylo 7 let, ho srazilo před domem auto. Než se chlapce podařilo vyprostit a následně oživit, uběhla spousta času a mozek zůstal dlouho bez kyslíku. Po 2 měsíčním umělém spánku v ústecké Masarykově nemocnici zůstal Martínek žít ve vegetativním stavu. Vnímá, ale nemůže nijak reagovat. Má zavedenou tracheostomii, která mu pomáhá dýchat, i sondu do žaludku na umělou výživu.

Martínek již podstoupil řadu terapií - 2x aplikaci kmenových buněk, desítky ponorů v hyperbarické komoře, které pomáhají okysličovat buňky, rehabilitace, canisterapie a hipoterapie.

Jeho mamince by velmi pomohla ZVEDACÍ PLOŠINA, aby byla sama schopná dostat Martínka s kočárkem domů a nebýt odkázána na pomoc okolí a sousedů.

 
Zpět