Dřevorubci na IV.Festivalu dřeva pomohli postavit Marušku na nohy!

29.09.2015 10:44

Na letošním IV.ročníku dřevorubci v závěru festivalu vyrobili ze dřeva tři sochy určené veřejné aukci. Vydražilo se 49.800, - Kč. Největší ze tří soch - dřevěnou kočku, vydražil Martin Prachař - majitel Pivovar Hoteu Na Rychtě. Dražil se také dres Mistra světa v Timber sportu Martina Komárka za 2.300,- Kč. Štědří byli i návštěvníci a do pokladničky Plamínku přispěli částkou 10.251,- Kč a na účet zaslali 3.000 Kč. 

IV.Festival dřeva pro Plamínek Naděje a pro 8 letou Marušku, resp. na nákup chodítka, přispěl částkou 65.351, - Kč!

Potřebnou částku na chodítko 40.000, - Kč si odnesli Marušky rodiče a zbylé peníze ponechají fondu na pomoc dalším dětem, které pomoc potřebují.

-----------------------------------------------------------------------

Maruška navštěvuje 2.třídu ve Speciální škole Pod Parkem. Od narození trpí DMO - dětskou mozkovou obrnou. Má postižené nožičky i ručičky, sama nesedí, ani nechodí. Je odkázaná na vozík. Speciálně upravené chodítko ji však krásně udrží i vršek těla, což bez opory nejde. V chodítku může Maruška posilovat svoje ochablé svaly a postavit se na "vlastní nohy".

Poděkování maminky:

" Dobrý den, chtěli bychom prostřednictvím stránek nadace Plamínek nadějě ještě jednou poděkovat - nadaci, dřevařům i všem ostatním, kteří nám přispěli. Maruška už pěkně trénuje! "

S pozdravem Procházková Pavlína

    

 

 

Zpět