Závod Magor Race pomohl Adélce

10.08.2015 13:21

V sobotu 15.8. 2015 se v Cyklokempu Loděnice uskutečnil adrenalinový a fyzicky náročný závod "Magor Race" - kombinace plavání, orientačního běhu, běhu do vrchu a další. Organizátor a účastníci akce věnovali 13.442,- Kč pro 15 letou Adélku jež se narodila s rozštěpem pátěře, nechodí, ale i na vozíku nadšeně sportuje, studuje, hraje na flétnu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adélce je právě čerstvých patnáct let a díky vrozené vadě - rozštěp páteře a hydrocefalus se pohybuje na mechanickém invalidním vozíku. Nechodí a má těžkou skoliosu. Nadějí, které by měla předejít bolestem páteře a kyčlí, je nová rehabilitační metoda pomocí upínacího oblečku na klinice AXON v Teplicích. Na tuto léčbu půjdou i naše peníze.

Adélka by po základní škole ráda pokračovala na střední škole sociálně-právní při Jedličkově ústavu v Praze. Je nadšená sportovkyně, za NOLU Teplice vrhá koulí a hází oštěpem, navštěvuje plavecký areál Děčín, v létě jezdí na handbiku a v zimě lyžuje na monoski v Janských Lázních. Také ji baví hudba, v ZUŠ Evy Randové právě absolvovala ve hře na zobcovou flétnu a navštěvuje školní orchestr Trmikus.

 

 

Zpět